måndag 9 maj 2011

Ganache



Portioner4 st (man behöver inte stora skålar)
(gjorde dubbel sats som räckte till 7 pers.)

Detta behöver du:
100 g vispgädde
50 g choklad, 70%
50 g kokosfett, ekologiskt utan kokossmak (jag hade vanligt kokosfett)
1 äggula
flingsalt

Gör såhär:
*Mät upp grädde, choklad och kokosfett i en kastrull och låt chokladen smälta.
*Tag kastrullen från värmen och vispa ner en äggula i chokladsmeten.
*Häll över smeten i små portionsformar eller små glas.
*Låt din ganache stå i kylen för att stelna i 1-2 timmar.
*Garnera med flingsalt.


Det är en mkt mastig efterrätt, men ack SÅ god!! 
Man behöver inga stora skålar. 
Gick löjligt fort att göra. Snabbaste desserten någonsin! =D





Inga kommentarer: