tisdag 29 mars 2011

Rättikagratäng


Nu gjorde inte jag efter något recept men ingredienserna var:

En stor rättika
1/3 purjolök
2-3 dl Vispgrädde
1/2 burk Creme fraiche
Vitlöks pulver
Salt och vitpeppar
Parmesan ost

*Jag rev rättikan i "riv-järnet" jag använder när jag gör Janson (inte för att det förklarar så mkt...bildbevis? då får ni be om det ;))
*Koka rättikan i lite salt och peppar i 5 min. Lite längre om ni väljer större bitar.
*Fräs purjon
*Koka upp visp, creme fr. salta o peppra samt vitlöks pulver.

Jag använde mig av små portionsformar
* Lite sås i botten, sedan varva rättika och purjo.
Häll över såsen och in i ugnen!
Ugn: 200 grader
Låt dem vara inne tills du ser att de börjar få lite färg, ta då ut dem och strö över osten. In igen en tills det fått färg med. Jag lät dem stå inne i ca 30-40 min.

Det går ju lika gärna att göra det i stor gratäng-form, räkna med att tiden så gott som fördubblas då.

Jag va skeptisk, men det påminde faktiskt mkt om potatisgratäng och det va gött till stekt kassler. =D

Testa nu detta! Good Luck!

Inga kommentarer: