måndag 21 mars 2011

Auberginegratäng m. köttfärs och fetaost
Ca 2 port.

1  aubergine  
500 gr färs (jag valde blandfärs, 800 gr till en form)
1 pkt fetaost  (det räckte med ett paket till en hel ugnsform)
1-2 dl grädde (man kan ju ha både mer eller mindre) ;)
Riven ost


Gör såhär:
Skär auberginen i tunna skivor och bryn dem frasiga (men inte brända) i olja och smör och salta lite :) 
Stek köttfärsen och krydda efter smak. Jag använde: Lite salt, vitpeppar, paprikapulver och en köttbuljongtärning.
Lägg nu ett lager med aubergine i botten. Lägg på köttfärs och avsluta med smula fetaost över allt. Sedan är det bara att fortsätta varva. (för mig räckte det bara för en omgång köttfärs och fetaost) Avsluta med ett lager aubergine och stör över riven ost. Häll nu över grädden.

Sätt in den i ugnen på 200 grader tills osten smält och fått fräsch färg. =D

Sallad och dressing 
Blanda en egen dressing som man kan ha till både salladen och gratängen.
Min dressing innehöll: majonäs, cremefraiche, salt, vitlökspulver, örter. Jättegod till gratängen med!


Inga kommentarer: